בדיקות מיוחדות
ישנן בדיקות מיוחדות שצריך לעשות כדי למצוא בעיות בתפקוד השמיעה, בדיקות אלו לא מתבצעות בכל מכון, אצלנו בלגדול בידיים טובות תמצאו גם בדיקות מיוחדות
ETF
בדיקה שמאתרת או שוללת בעיות בתפקוד תעלת האאוסטכיאוס . הבדיקה תעשה במטופלים שמתלוננים על אטימות. זוהי בדיקה קצרה ולא כואבת.
רפלקס אקוסטי
הרפלקס האקוסטי הינו תגובה לא רצונית של שרירים קטנים באוזן התיכונה שמחוברים לעצמות השמע. רפלקס זה עוזר להגן על האוזן מפני גירויים חזקים שיכולים לפגוע בשמיעה. ממצאי הבדיקה מאפשרים אבחון של מחלות אוזן שונות והפרעות בשמיעה.
אובדן שמיעה פתאומי
אובדן שמיעה פתאומי מוגדר כתחושת ליקוי בשמיעה חד או דו צדדית שמתחילה בבת אחת תוך 3 יממות. בדרך כלל מדובר בליקוי שמיעה תחושתי עצבי שנובע מפגיעה בשבלול, בעצב השמע או בגזע המוח. שכיחות של ליקוי כזה הינה 5-20 ל-100000. רוב הירידות הפתאומיות הן חד צידיות. התסמין הקליני המרכזי לירידה מסוג זה הינו תחושת אטימות או מלאות באוזן. תלונה מובילה נוספת הינה: טנטון. תלונת השמיעה במקרה זה מלווה הרבה פעמים גם בפגיעה במערכת שיווי המשקל שמתבטאת בסחרחורת וחוסר יציבות.
מאפייני טינטון
הבדיקה נערכת כחצי שעה. בסיום הבדיקה הנבדק מקבל מסמך עליו תוצאות שמביעות את הגדרתו הסובייקטיבית של המטופל את הטנטון שלו. בהתאם לתוצאות בדיקה זו יבוצעו במידת הצורך בדיקות נוספות להשלמת התמונה השמיעתית. הבדיקה משמשת ועדות רפואיות ובחוות דעת משפטיות. זמינות: תוך 24 שעות. תשובות: במקום.
טימפנומטריה
אחת הבדיקות הנפוצות באבחון האודיולוגי. הבדיקה מאבחנת את מצב האוזן התיכונה והיענות עור התוף. הבדיקה יכולה לאבחן נוזלים, קרע בעור התוף ועוד. זמינות: תוך 24 שעות. תשובות: במקום.